Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s pivní omáčkou :
Kuchyňsky upravenou plec omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Kůži ostrým nožem nařežeme na čtverečky, maso osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Cibuli, mrkev, celer a pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme, vše přidáme k masu a krátce osmahneme.
Troubu předehřejeme na 200°C , bylinky omyjeme a spolu s kmínem přidáme k masu. Přilijeme pivo a vývar a dusíme v troubě v otevřeném pekáči cca hodinu a půl až dvě. Maso po upečení vyjmeme a udržujeme teplé. Omáčku přepasírujeme, znovu zahřejeme, trochou rozmíchaného škrobu zahustíme a necháme přejít varem.
Pečeni nakrájíme na středně silné plátky a podáváme s omáčkou. Ozdobíme bylinkami a jako přílohu podáváme různě upravené brambory, případně bramborový knedlík.