Použité suroviny receptu Vepřová pečeně se švestkami a jablky:
800 g vepř. pečeně bez kosti
| 100 g sušených švestek
| trocha sladké /pálivé/ papriky
| sůl
| 2 jablka
| olej
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně se švestkami a jablky:
Do vepřové pečeně uděláme tenkým nožem otvory. Maso osolíme a vytvořenou kapsu naplníme sušenými švestkami. Pečeni potom poprášíme paprikou (sladkou či pálivou). Maso opečeme naprudko ze všech stran dorůžova, aby se zatáhlo. Nakonec vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a dáme péci. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Asi po půl hodině pečení přidáme jablka spolu se zbylými švestkami. Pečeme, dokud není maso dostatečně měkké.
Fotky receptu Vepřová pečeně se švestkami a jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!