Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečeně se zeleninou a vínem:
4 vepřové kýty bez kosti
| sůl, pepř
| 1 lžíce olivového oleje
| 50 g mrkve nakrájené na plátky
| 50 g celeru nakrájeného na plátky
| 100 g cibule
| 25 g citronu
| 4 ks nového koření
| 5 ks celého pepře
| 10 g hladké mouky
| 1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
| 50 ml červeného vína
| NA ZELENINU:
| 400 g karotky
| 200 g petržele
| petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně se zeleninou a vínem:
Maso osolíme a opepříme. V pekáčku na oleji osmahneme celer a mrkev, když začnou zlátnout, přisypeme cibuli a opékáme dokud nezrůžoví. Zeleninu díme na stranu, maso opečeme ze všech stran a přidáme koření, plátky citronu bez kůry, podlejeme trochou vody a vložíme do trouby. Pečeme přikryté, dokud maso nezměkne. Nakonec sejmeme poklici a maso dopečeme dozlatova. Hotové maso necháme v teple. Ze šťávy necháme vydusit vodu, zaprášíme moukou a za stálého míchání opékáme. Přidáme protlak nebo kečup, zalijeme vínem a trochou vody. Povaříme, scedíme a zeleninu s cibulí propasírujeme do šťávy. Dosolíme a dopepříme dle chuti. Karotku a petržel očistíme a uvaříme doměkka. Ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Vepřová pečeně se zeleninou a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!