Vložil: | Kreca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečeně v bylinkové krustě:
750 g vykostěné vepřové pečeně
| 5 lžic jemně nasekaných bylinek(petrželka, pažitka, bazalka)
| 1 lžička tymiánu
| 2 ks utřené stroužky česneku
| 1 ks vejce
| 2 lžíce citr.štávy
| 3-4 lžíce jemné strouhanky
| špetka soli a pepře
| kapka oleje
| 25 g másla
| 20 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně v bylinkové krustě:
Maso osolte a nechte chvíli rozležet. Vejce rozmíchejte s bylinkami, cit.štávou, utřeným česnekem, solí a pepřem, zahustěte strouhankou. Maso opečte na pánvi ze všech stran, přendejte do pekáčku, potřete bylinkovou směsí, malinko podlijte, vložte do vyhřáté trouby a zvolna pečte asi 45 minut. Nakonec zahustěte šťávu kuličkou z masla a mouky. Vepřová pečeně v bylinkové krustě se podává s různě upravenými bramborami.
Fotky receptu Vepřová pečeně v bylinkové krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!