Vložil: | saskijka |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová plec s nedělní omáčkou:
2,5 kg vepř. plecka bez kosti
| 750 g angl. slaniny v kuse
| 500 g slaniny vcelku
| 2 dl tuku na osmažení
| 10 cibulí středních
| 1 dl slivovice /třešňovice/
| 1 máslo
| 1 hořčice
| 5 dl smetany 12 %
| provensál. koření
| jíška
Postup přípravy receptu Vepřová plec s nedělní omáčkou:
Část slaniny a špeku nakrájíme na klínky a prošpikujeme jím maso a maso svážene. Polijeme dostatečně slivovicí nebo jiným ovocným destilátem. Potřeme solí a provensálským kořením a necháme uležet 2 hodiny v chladnu.
Na plotně rozpálíme v pekáči tuk a maso v něm po všech stranách krátce a prudce osmažíme, aby se zatáhlo a bylo po upečení šťavnaté. Posypeme pokrájenou cibulí a pokrájeným zbytkem anglické a špeku, podlijeme vodou /pivem/ a za občasného polévání pečeme asi 2 hodiny.
Když je upečeno, maso vyjmeme, pekáč dáme na plotnu a za stálého míchání vmícháme smetanu, máslo, hořčici a rozmixujeme. Opět přivedeme k varu, zahustíme jíškou a případně dosolíme a dochutíme hořčicí.
Fotky receptu Vepřová plec s nedělní omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!