Postup přípravy receptu Vepřová směs s kapií v palačince:
Maso nakrájíme na jemné kostičky a ochutíme chilli kořením. Cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Nať odložíme na ozdobu. Kapii nakrájíme na drobné kostičky. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Na oleji zprudka orestujeme kostičky masa, které zakápememe sójovou omáčkou. Jakmile se omáčka do masa vsákne, přidáme česnek, kapii a cibulku. Směs podusíme asi 2 minuty a potom ji přelijeme solamylovou zálivkou. Mícháme, dokud nevznikne hustá kašovitá směs, kterou vyklopíme a necháme vychladnout.
Z mouky, vejce a vody vymícháme řidší palačinkové těstíčko.
Na malém množství horkého oleje rozlijeme řídké těstíčko, které zvolna propékáme. Jakmile zbělá, vložíme do středu palačinky masovou náplň, okraje přehneme a z obou stran osmažíme dorůžova.
Plněné palačinky vepřovou směsí zdobíme nasekanou cibulovou natí. Podáváme horké.