Použité suroviny receptu Vepřové hranolky po portugalsku:
1/2 kg vepřové plece
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 8 lžic kečupu
| 3 lžíce oleje
| dle chuti: ml. sladká paprika, sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřové hranolky po portugalsku:
Na oleji v tlakáči osmažíme maso nakrájené na hranolky. Když se šťáva z masa vydusí a maso mírně zčervená, podlijeme ho 0,2 l vody, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný česnek a papriku. Dusíme dokud maso nezměkne. Pak vmícháme kečup a necháme odpařit tekutinu, aby bala šťáva přiměřeně hustá. Doplníme nakrájenou cibulí a za stálého míchání minutu podusíme. Ihned podáváme s dušenou rýží.
Fotky receptu Vepřové hranolky po portugalsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!