Použité suroviny receptu Vepřové kotlety na cibuli a červeném víně:
4 vepřové kotlety
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: hladká mouka na obalení
| 2 lžíce sádla nebo oleje
| 250 g cibule
| 2 rajčata
| 0,25 l červeného vína
| 1 hřebíček
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety na cibuli a červeném víně:
Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nakrojíme je, dobře naklepeme po obou stranách, osolíme a obalíme v hladké mouce. Do tlakového hrnce dáme olej nebo sádlo a na tomto tuku připravené kotlety po obou stranách opečeme. Hned po opečení je poklademe oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibulí, spařenými a oloupanými na plátky nakrájenými rajčaty a přidáme hřebíček. Podlijeme vínem. Kotlety mají být téměř zakryté tak pokud je třeba doplníme vodou. Tlakový hrnec uzavřeme dáme na sporák a krátce asi 10 minut dusíme. Dáme vychladnout nebo hrnec ochladíme, teprve pak ho otevřeme. Zkusíme, zda jsou kotlety měkké. Podle potřeby je můžeme dosolit. Podáváme s rýží nebo s hranolkami.
Fotky receptu Vepřové kotlety na cibuli a červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!