Postup přípravy receptu Vepřové kotlety na jalovci s borůvkami:
Kotlety naklepeme, nařízneme na okrajích a opepříme. Polovinu borůvek rozmačkáme v misce s cukrem, pepřem, borovičkou, nebo ginem, worcestrovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme kotlety, poklademe je částmi jalovce a na 24 hodin dáme do chladu. Odleželé kotlety osolíme a na trošce rozpáleného oleje je zprudka opečeme z obou stran, asi 3 minuty na každé straně. Opečené vyjmeme a uložíme v teple. Do výpeku přidáme máslo, hladkou mouku, nebo solamyl a rozmícháme. Přilijeme 2- 3 dl studené vody, opět rozmícháme a krátce povaříme. Pak do omáčky přidáme zbylou marinádu z masa i s větvičkami jalovce a na prudkém ohni svaříme na poloviční množství. Omáčku přecedíme, přidáme do ní druhou polovinu borůvek a necháme trochu prohřát. Kotlety dáme na talíře a přeléváme omáčkou.