Použité suroviny receptu Vepřové kotlety plněné pivním sýrem:
4 větší vepřové kotlety
| 2 lžíce tuku nebo olej
| 150 g pivního sýra
| 1 lžíce másla
| 1 lžička hladké mouky
| sůl
| 200 ml vývaru
| sklenička červeného zelí
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety plněné pivním sýrem:
Omyté a osušené kotlety naplocho z jedné strany prořízneme a vzniklé kapsy naplníme pivním sýrem nebo Nivou a malým kouskem másla. Na okraji spojíme párátkem nebo grilovací jehlou, po povrchu osolíme a poprášíme moukou. Rychle opečeme po obou stranách v oleji a vyjmeme. Výpek zalijeme připraveným vývarem (stačí z bujonové kostky), krátce povaříme a přeléváme jím porce masa na talíři. Podáváme s bramboráčky a červeným sterilovaným zelím.