Vložil: | Madarona |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové kotlety ¨stufato di maiale¨:
8 ks kotletek s kostí
| 1 lžíce olivového oleje
| 125 ml rajčatového protlaku
| 10 ks jarních cibulek
| 250 g třešňových rajčátek
| 750 ml kuřecího vývaru z kostky
| 125 ml bílého suchého vína
| 2 ks česneky
| 35g polohrubé mouky
| 50 g másla
| 2 lžíce šalvěje
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety ¨stufato di maiale¨:
Odřezat tuk z kotletek a na okrajích je několikrát naříznout. Rozehřát olej na pánvi a postupně je osmažit na obou stranách do hněda. Poskládat je v jedné vrstvě do zapékací misky.
Rozehřát máslo na pánvi, přidat česnek, mouku a míchat, až vše bublá. Sundat z ohně a postupně zašlehat dovnitř vývar, víno a protlak. Stále míchat, až omáčka začne vařit a zhoustne. Nalít omáčku na kotlety, přidat šalvěj a cibulky. Péct přikryté v rozehřáté troubě na 160°C po 1 hodinu. Přidat rajčátka a péct dalších 20 min. Vepřové kotlety "stufato di maiale" podáváme s různě upravnými brambory.
Fotky receptu Vepřové kotlety ¨stufato di maiale¨:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!