Postup přípravy receptu Vepřové maso po zahradnicku:
Očistěné, omyté a osušené maso nakrájíme přes vlákna na menší plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme sádlo a cibulku, kterou necháme zpěnit. Přidáme připravené maso, osolíme, zamícháme, lehce podlijeme a přikryté poklicí dusíme zvolna zhruba 25 minut. Poklici po celou dobu dušení není třeba zvedat. Když je maso skoro měkké, přidáme k němu omytou a očištěnou zeleninu, na růžičky rozebraný květák a na kolečka nakrájenou mrkev. Opět trochu podlijeme, zamícháme, přiklopíme poklicí a dusíme ještě 10 minut. Když je maso i zelenina měkká, přidáme kečup, hořčici a sterilovaný hrášek. Zamícháme, je-li směs příliš hustá, podlijeme a na úplný závěr zalijeme kyselou smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a mletou papriku. Vypneme tepelný zdroj a necháme ještě chvíli dojít.
Přílohy: vařené brambory, vařená pohanka, dušená rýže, chléb, pečivo