Použité suroviny receptu Vepřové maso s bílou omáčkou se žampiony:
600 g vepřového masa
| 1 velká cibule
| 1 lžíce másla
| 1 kostka masoxu
| 0,25 l šlehačky
| 1-2 lžičky polohrubé mouky
| 1 konzerva žampionu
| 1 ks citron
| pepř,sůl
Postup přípravy receptu Vepřové maso s bílou omáčkou se žampiony:
Cibulku zpěníme na másle. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Podléváme horkou vodou a dusíme doměkka. Potom maso osolíme, opepříme a rozpustíme kostku masoxu. Důkladně rozmícháme šlehačku s polohrubou moukou a nalijeme na podušené maso. Přidáme okápané naložené žampiony a vaříme 10 minut. Nesmíme omáčku přiklopit! Nakonec zakapeme citronem. Vepřové maso s bílou omáčkou podáváme s knedlíkem.
Fotky receptu Vepřové maso s bílou omáčkou se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!