Použité suroviny receptu Vepřové maso s jablečnou šťávou:
1 kg vepřového ramínka nebo krkovičky
| 2 lžíce oleje
| sůl, kmín
| 4-5 kyselejších jablek
| 1,2 kg brambor
| 80 g másla
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Vepřové maso s jablečnou šťávou:
Zapékací misku vymažeme olejem a na dno dáme na plátky nakrájené vepřové maso, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dáme na půl hodiny péct do trouby.Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka (na hrubém okurkovém struhadle) a oloupeme brambory, které nakrájíme na tenčí plátky. Po půlhodině vyndáme zapékací misku z trouby, na maso navrstvíme strouhaná jablka a potom poklademe osolenými plátky brambor. Na povrch dáme plátky másla a pečeme v troubě ještě asi hodinu. Podávám sypané zelenou petrželkou.
Fotky receptu Vepřové maso s jablečnou šťávou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!