Použité suroviny receptu Vepřové maso s rýží a oříšky:
250 g jasmínové rýže
| 500 ml vody
| 1 cibule
| 3 lžíce rozinek
| špetka soli
| 1/2 lžičky kurkumy
| 4 lžíce oleje
| 350 g vepřové kýty
| špetka pepře
| 2 lžíce pistáciových oříšků
| 1 hrst pažitky na posypání
| 1 snítka petrželky na ozdobu
Postup přípravy receptu Vepřové maso s rýží a oříšky:
Rýži zalijeme vodou, přidáme oloupanou cibuli, rozinky, sůl, koření a 1 lžíci oleje a vaříme přibližně 20 minut.
Mezitím maso nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a na zbylém oleji zprudka opékáme ze všech stran.
Hotové maso přidáme k rýži. Nasucho opražíme pistáciové oříšky a vmícháme ke směsi. Na talíři posypeme pažitkou a ozdobíme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Vepřové maso s rýží a oříšky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!