Postup přípravy receptu Vepřové maso v pikantérii:
Plátky vepřové pečeně bez kosti naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem, potřete olejem a nechte v chladu několik hodin rozležet. V hlubší teflonové pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, maso na něm z obou stran zvolna opečte a dejte stranou. Do pánve přidejte lžíci másla, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, posypte ji lžící hladké mouky, hladce osmahněte, zalijte vývarem a dobře promíchejte. Do omáčky dejte maso a zvolna vařte cca 15 minut. Potom do omáčky přidejte na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky, lžíci kaparů a nasekanou cibulovou nať. Můžeme ochutit špetkou chilli. Vepřové plátky podáváme s rýží.
Tip: Pokud naložíme maso do vína, je výrazně křehčí.