Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové medailonky se zeleninou:
8 vepřových medailonků
| 1 cibule
| 1 svazek petrželky
| 2 lžíce strouhaného parmezánu
| 1 balíček bramborových kroket v prášku
| 500 g bílého fritovacího tuku
| 700 g fazolových lusků
| dle chuti: sůl a pepř
| 200 g rajských jablek
| 8 tenkých plátků anglické slaniny
| 2 polévkové lžíce oleje
| 1/8 litru čirého vývaru
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky se zeleninou:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, několik lístků si uschováme a zbytek jemně nasekáme. Cibuli, nasekanou petrželku a sýr vmícháme do prášku na krokety - těsto vypracujeme podle návodu na obalu, prohněteme a utvoříme 12 kroket.
Fazolky očistíme, překrájíme a asi 17 minut vaříme v osolené vodě. Opláchneme rajská jablíčka, nakrájíme na špalíky a odstraníme zrnka. Opláchneme a osušíme maso. Každý z medailonků obalíme slaninou a sešpejlujeme. Opékáme na horkém oleji 3-5 minut po každé straně. Osolíme, opepříme a vyjmeme.
Bílý fritovací tuk zahřejeme na 180 °C a postupně na něm smažíme 3 minuty dozlatova krokety. V pánvi v masovém výpeku podusíme 2 minuty rajčata. Přidáme okapané fazolky a podlijeme vývarem. Na každý talíř dáme 2 vepřové madailonky, zeleninu a krokety. Ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Vepřové medailonky se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!