Postup přípravy receptu Vepřové plátky bakony :
Menší vepřové plátky na řízky podle potřeby očistíme, naklepeme a osolíme je. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na plátky.
V pánvi rozehřejeme sádlo. Řízečky obalíme v mouce a na pánvi je z obou stran orestujeme. Pak je odložíme na přehřátý talíř a zakryjeme, aby zůstaly teplé. Do pánve po mase vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Pak ji stáhneme z ohně, vsypeme papriku a zalijeme 2 lžícemi vroucí vody. Vše přivedeme k varu a do pánve vložíme zpátky plátky masa a dusíme je doměkka.
Na jiné pánvi osmahneme plátky žampionů,slijeme tuk a žampiony přidáme k masu. Nakonec promícháme šálek smetany s hladkou moukou, plátky jí zalijeme a ještě pár minut povaříme.
Vepřové plátky Bakony podáváme horké a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže. Záleží na chuti.