Postup přípravy receptu Vepřové plátky kořeněné, zapečené se sýrem:
Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky (může být i nasekaná s kostí), většinou ji jen pomačkám a nenaklepávám, pokud nejsou plátky silné a položíme na plech vymazaný máslem. Nesolit!
Cibuli pokrájíme na hodně drobné kousky - aby nepadala.
Maso posypene Podravkou, Grilovacím kořením, poklademe pokrájenou cibulkou a navršíme nastrouhaný sýr - opatrně, aby držel na mase a nepadal na pekáč, kde se připeče. Vršek okořeníme sladkou paprikou.
Podlijeme horkou vodou a dáme péci do roztopené trouby na 200-250 st. a pečeme asi 40 minut.
Pozor, aby se paprika na povrchu nespálila a nezhořkla, je lepší dát ze začátku pekáč níž do trouby. Dle potřeby podléváme, ke konci dbáme na to, aby maso mělo krustu nahoře, ale nepřipálenou.
Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky. Zelí se nehodí, nejlepší je nějaký zeleninový salát.