Postup přípravy receptu Vepřové plátky na majonéze:
Vepřové plátky nebo kotlety omyjeme a osušíme. Potom je naklepeme, na několika místech na okrajích nařízneme nožem a z obou stran osolíme a lehce posypeme mletým černým pepřem. Ve větší pánvi necháme rozehřát rostlinný olej. Pak do pánve vložíme ochucené kotlety a opečeme je z obou stran, pánev odstavíme z plotny, maso vložíme do pekáče nebo větší zapékací misky a přelijeme výpekem. Do menšího hrnce nalijeme vodu a dáme vařit vejce natvrdo. Cibuli zbavíme slupky a na prkénku nakrájíme na tenká kolečka. Sýr, goth.salám a anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Na vepřové plátky navrstvíme kolečka cibule, plátky tvrdého sýru, kolečka gothajského salámu a plátky anglické slaniny. Vejce uvařená natvrdo necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Majonézu nalijeme do misky, přidáme vejce a vše promícháme. Pak touto směsí zalijeme maso. Pečeme asi l hodinu, dokud povrch nezrůžoví.