Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové plátky v hořčičné omáčce:
4 plátky vepřového masa - asi 500 g (plec, kotlety, krkovička)
| 1-2 středně velké cibule
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžíce plnotučné (francouzské) hořčice
| 2 lžíce kremžské hořčice
| 1 bobkový list
| 3 kuličky nového koření
| 1,25-1,50 dl zakysané smetany
| dle potřeby: hladká mouka na zahuštění omáčky
Postup přípravy receptu Vepřové plátky v hořčičné omáčce:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po každé straně 3-4 minuty osmažíme. Vložíme do papiňáku, na zbylém tuku od smažení zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vše vlijeme na maso.
Přidáme tolik horké vody (můžeme dát i kousek masoxu), kolik chceme mít omáčky, zamícháme oba druhy hořčice, doplníme kořením a přisolíme. Necháme dělat zhruba 30-40 minut. Měkké maso vyjmeme, nalijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, a povaříme 5-8 minut. Poté přecedíme, přidáme maso a ještě chvilku prohřejeme.
Fotky receptu Vepřové plátky v hořčičné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!