Postup přípravy receptu Vepřové řízky v bramboráku:
Z nastrouhaných brambor sleju přebytečnou vodu, přidám sůl a rozetřený česnek (obojí dle chuti), vajíčka a polohrubou mouku a dobře rozmíchám. V této směsi pak obaluji naklepané, posolené a několika kapkami worchestrové omáčky okořeněné kotletky (je dobré je nechat před obalováním v ledničce 1 hod proležet, naskládané na sobě). Smažím na dobře rozpáleném oleji. Pokud bude málo rozpálený, budou se chytat na pánvičku. Dopředu mám připravené na kolečka nakrájené barevné papriky, jimiž ozdobím kolem dokola mělký talíř. Do každého kolečka umístím jinou zeleninu nebo ovoce tak, aby kontrastovala s barvou papriky (jemně struhanou mrkev, olivy...). Doprostřed pak položím do zlatova osmažený řízek. Jí se to i očima.