1/2 kg plátků vepřového masa
| 4 lžíce sójové omáčky
| 3 lžíce sherry likéru
| 2 lžíce olivového oleje
| 1/2 kg dýně
| 4 ks cibule
| 2 stroužky česneku
| zázvor
| koriandr
| střední cibule na ozdobu
Postup přípravy receptu Vepřové s dýní:
Vepřové plátky necháme dvacet minut marinovat v sójové omáčce a sherry. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kousky umyté a na kostičky nakrájené dýně a mícháme je do doby než zhnědnou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, koriandr, česnek a zázvor. Vše společně uvaříme. Vepřové s marinádou přidáme k uvařené směsi a ještě 15 minut vaříme na středním ohni přikryté pokličkou, do doby, než je maso měkké.
Vepřové s dýní podáváme s rýží či bramborami, ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.
Fotky receptu Vepřové s dýní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!