Použité suroviny receptu Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami:
2× 300 g silných plátků vepřové pečeně, napříč přepůlených
| 4 lžíce panenského olivového oleje
| 8 plátků pancetty
| 4 snítky tymiánu
| 400 g nových brambor, omytých a pokrájených na měsíčky
| 4 stroužky česneku, neoloupané
| mořská sůl a čerstvě mletý pepř
| 250 g třešňových rajčátek
Postup přípravy receptu Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Osolte a opepřete špalíky vepřového, potřete je dvěma lžícemi olivového oleje a pomocí kuchyňského provázku na ně upevněte pancettu a tymián.
Brambory, česnek, zbylý olej, sůl a pepř promíchejte v pekáčku a dejte do trouby. Po 20 minutách přidejte maso a rajčátka a pečte dalších 20 minut, nebo až bude maso propečené a brambory zlaté.
Fotky receptu Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!