Postup přípravy receptu Vepřové špízky:
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a necháme vychladnout. Na jemno nakrájenou petrželku smícháme s klobásovou směsí a vychladlou cibulí. Dobře omyté a tuhých žilek zbavené kapustové listy spaříme slanou vodou, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Podélně nakrájené řízky podle vláken rozklepeme na velké tenké plátky, které osolíme a opepříme. Naklepané plátky překryjeme kapustovými listy, potřeme klobásovou směsí, zarolujeme, převážeme nití a dáme na 2 hodiny do mrazáku. Z rolády pak krájíme 2 cm silná kolečka, která po dvou napíchneme na špejli. Špízky smažíme na oleji po obou stranách asi 4 minuty. Příloha: vařené brambory sypané petrželkou a zeleninový salát.