1 kg vepřového srdce
| 80 g rostlinného másla
| 50 g hladké mouky
| 120 g kaparů
| 1 lžíce citronové šťávy
| 2,5 dl zakysané smetany
| dle chuti: sůl
| 40 g mrkve
| 40 g celeru
| 40 g petržele
| 50 g cibule
Postup přípravy receptu Vepřové srdce s kapary:
Srdce očistíme, opereme a uvaříme doměkka. Na posledních 20 minut dáme k srdci vařit kořenovou zeleninu. Měkkou zeleninu propasírujeme (rozmixujeme) a odložíme ji zvlášť.
Měkké srdce vyjmeme a vývar použijeme k přípravě omáčky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme zeleninu a vaříme 15 minut, pak zašleháme kysanou smetanu a zavaříme.
Omáčku přecedíme na kapary a společně 5 minut povaříme. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
Fotky receptu Vepřové srdce s kapary:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!