Vložil: | Madarona |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové v palačince:
400 g vepřové kýty
| grilovací koření
| chilli koření
| mletý pepř
| sůl
| worcesterská omáčka
| olej
| 4 ks rajčata
| 1-2 ks zelené papriky
| 100 g uzeného eidamu
| 400 ml mléka
| 170 g hladké mouky
| špetka soli
| 2 ks vejce
Postup přípravy receptu Vepřové v palačince:
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a poté nakrájíme na nudličky velikosti malíčku. Maso vložíme do mísy, osolíme a okořeníme, pokapeme olejem a worcesterskou omáčkou. Promícháme a necháme v chladnu nejméně 4 hodiny marinovat.
Před vlastní přípravou jídla si nejdříve nakrájíme papriky na proužky a rajčata na osminky. Dále si nastrouháme sýr a připravíme zeleninu na oblohu (např. hlávkový salát). Ve šlehači si připravíme těsto na palačinky a s minimálním množstvím tuku (nejlépe na teflonové či jiné vhodné pánvi) upečeme větší palačinky. Z tohoto množství těsta vyjde asi 5 kusů palačinek. Ty uchováme v teple. Na stejné pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a rychle na něm orestujeme maso. Odložíme ho stranou a na stejné pánvi restujeme nakrájená rajčata a papriky. Nezapomeneme přisolit. Jakmile začnou papriky měknout a rajčata mírně pouštějí šťávu, vrátíme na pánev i maso a restujeme ještě chvíli společně. Masovou směs se zeleninou navršíme na palačinku, vydatně posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, palačinku přehneme a talíř přizdobíme čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Vepřové v palačince:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!