Použité suroviny receptu Vepřové závitky plněné pórkem a sýrerm:
4 vepř. kotlety bez kosti
| 4 plátky eidamu
| 1 pór střední
| sůl a pepř
| olej
| vývar
Postup přípravy receptu Vepřové závitky plněné pórkem a sýrerm:
Plátky masa lehce rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Středně silný pórek z bílé části nakrájíme špalky 3 cm dlouhé. Zbylou zelenou část pórku nakrájíme na tenká kolečka. Plátky sýru nakrájíme na čtverce.
Střed plátků poklademe sýrem, vložíme špalíček pórku a okraje masa pevně spojíme párátky.
Závitky zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji dorůžova. Potom zmírníme teplotu, maso podlijeme malým množstvím vývaru a pod pokličkou podusíme doměkka.
Do vypečené masové šťávy vložíme zbývající část pórku a krátce podusíme.
Fotky receptu Vepřové závitky plněné pórkem a sýrerm:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!