Postup přípravy receptu Vepřové závitky s rýží na hořčici:
Omytou kotletu nakrájíme na centimetrové až dvoucentimetrové plátky a naklepeme z obou stran. Plátky osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Vejce, párky cibulí a okurky rozkrájíme na čtvtiny a osminy podle velikosti plátků, aby nám šly krásně zabalit. Poklademe je na plátky masa a zärolujeme je. Vzniklé závitky prošpikujeme jehlou.
Do hrnce dáme sádlo, rozpálíme je a vhodíme na ně zbylou cibuli, kterou jsme si nakrájeli na kostičky. Odusíme ji dohněda a přidáme závitky, dusíme je pod pokličkou a přiléváme vodu. Když jsou měkké, vyndáme je, dolijeme vodu asi na litr a půl a zahustíme omáčku hotovou hnědou jíškou. Omáčku dochutíme solí, pepřem a lžící plnotučné hořčice. Podáváme ji s rýží.