Postup přípravy receptu Vepřové závitky v pivním těstíčku:
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme a potřeme 2 lžícemi hořčice. Špenát necháme rozmrazit, cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kolečka a obojí osmahneme na oleji. Přidáme špenát a společně podusíme. Vmícháme asi třetinu sýra a okořeníme 1 lžičkou grilovací hořčice a citrónovou šťávou. Osolíme a opepříme. Špenát rozdělíme na masové plátky, ty stočíme, převážeme kuchyňskou nití a ze všech stran opečeme na oleji, vyjmeme a odstraníme nit.
Lahůdkové cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na dílky. Vypečenou šťávu rozvaříme se 200 ml piva, vmícháme zbylý sýr a hořčici. Přidáme rajčata a cibulku, podusíme a podle potřeby přisolíme. U vejce oddělíme bílek a žloutek a mouku smícháme se žloutkem, 125 ml piva a se solí. Bílek ušleháme do tuha a sníh vmícháme do těstíčka. Závitky ponoříme do těstíčka a smažíme v horkém oleji dozlatova. Pak je hotové rozdělíme na talíře s omáčkou a podáváme s různě upravenými bramborami.