Použité suroviny receptu Vepřové žebírko plněné pivním sýrem:
4 ks vepřová kotleta s kostí
| 200 g pivní sýr
| 4 lžíčky máslo
| 1 ks masox
| 150 g sterilované červené zelí
| hladká mouka
| sůl
| olej nebo tuk na pečení
Postup přípravy receptu Vepřové žebírko plněné pivním sýrem:
Každou kotletu prořízneme ostrým nožem naplocho. Kapsu naplníme dávkou pivního sýra a másla, uzavřeme párátkem a maso z obou stran osolíme a pomoučíme. Takto upravené žebírko opečeme v horkém oleji po obou stranách asi 15 minut a zalijeme vývarem z masoxu - asi 2 dcl. Ještě asi 10 minut dusíme.
Plněné vepřové žebírko na talíři zdobíme sterilovaným červeným zelím. Vepřové žebírko podáváme s bramboráčky nebo hranolky.