Postup přípravy receptu Vepřový bůček s nádivkou:
Bůček vykostíme a uděláme do něj kapsu. Připravíme si nádivku - máslo utřeme se žloutky a solí. Na kostičky nakrájené housky navlhčíme v mléce a přidáme k máslu. Nakonec vmícháme dobře ušlehaný sníh a nasekanou petrželku. Nádivkou naplníme asi 3/4 kapsy. Kapsu zašijeme, maso na povrchu osolíme a posypeme kmínem, dáme do pekáčku kůží dolů a podlijeme trochu vodou. Tak se kůžička napaří. Asi po půl hodině maso vyjmeme, kůžičku nařízneme na čtverečky a maso položíme kůži navrch. Pečeme nepříliš prudce asi 1 1/2 hodiny, až je maso měkké a vrchní kůrčička pěkně upečená a chřupavá. Bůček s nádivkou poléváme jen vypečeným tukem.