Postup přípravy receptu Vepřový guláš broskvemi a kešu oříšky:
Vepřové maso dobře očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Pak ho nakrájíme na stejně velké kousky. Cibule oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme v hrnci na másle do zlatova. Přidáme kousky masa, ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a hořčicí. Za stálého míchání vše orestujeme a zalijeme vývarem (může být připravený i z bujonové kostky). Masový základ přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a dusíme při 180 °C přibližně 40 minut. Potom přilijeme smetanu a maso dál dusíme do měkka. Kompotované broskve slijeme do cedníku a necháme okapat od nálevu. Pokud mají slupku, oloupeme ji. Ovoce nakrájíme na menší kousky, zlehka vmícháme do hotového guláše a společně už jen krátce prohřejeme. Pokrm rozdělíme na talíře nebo do misek. Nakonec kažkou porci posypeme nasucho orestovanými kešu oříšky a nasekanou pažitkou. Zakusujeme pečivem. Jako příloha se hodí i rýže.