Postup přípravy receptu Vepřový měšec s houbovou náplní:
Maso omyjeme, osušíme a přes mikrotenový sáček opatrně rozklepeme na co nejtenčí plátky. Dáváme přitom pozor, abychom maso nepotrhali. Naklepané maso lehce osolíme a opepříme. Odložíme bokem a připravíme si houbovou náplň.
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, orestujeme na másle, přidáme očištěné a nakrájené houby a lehce je osmahneme. Odstavíme z plotny, vmícháme prolisovaný česnek a sůl, zasypeme strouhankou, přidáme mléko a dobře promícháme. Na každý plátek masa rozprostřeme lžící houbovou náplň, zabalíme a převážeme nití. Měšce obalíme v hladké mouce smíchané s grilovacím kořením. Vložíme je do pekáčku, pokapeme olejem, přidáme větvičku rozmarýnu, podlijeme vodou a pečeme zvolna do měkka v troubě vyhřáté na 150 °C.