Postup přípravy receptu Vepřový pekáč se zeleninou a bramborami:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Šalotku a kořenovou zeleninu oloupeme. Česnek rozdrtíme. Brambory, mrkev a petržel podélně rozkrojíme na poloviny. Pekáč nebo hluboký plech lehce vymažeme olejem. Smícháme zeleninu - brambory, mrkev, petržel a šalotku s trochou soli a kmínu a rozložíme vše na dno pekáče.
Maso nakrájíme na plátky. Směs v pekáči posypeme je česnekem a rozložíme na ni plátky masa. Vše osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení je nutné maso jednou otočit. Maso přikryjeme horní polovinou pekáče, případně alobalem, a ke konci pečení jej sejmeme a necháme na masu vytvořit kůrku.