Použité suroviny receptu Vepřový řízek s hrozny a omáčkou:
4 plátky vepř. řízků
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce cibulové šťávy
| sůl a pepř
| 200 g bílých hroznů
| 1/2 l vody
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Vepřový řízek s hrozny a omáčkou:
Řízky ochutíme solí s pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm osmažíme.
Hrozny rozpůlíme a zbavíme pecek. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme hrozny a prohříváme je. Pak přidáme med a hrozny obracíme tak dlouho, dokud nezískají glazuru.
Do oleje po mase přilijeme vodu a přivedeme ji do varu. Pak do ní dáme rozpustit cibulovou omáčku.
Řízky servírujeme s hrozny a přelité omáčkou.
Fotky receptu Vepřový řízek s hrozny a omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!