Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřový řízek žebrácký:
700 g vepřové kýty
| 4 ks sterilované okurky
| 1 lžíce hořčice
| pepř
| sůl
| 60 g tvrdého sýra na strouhání
| 8 lžic oleje
| 1 lžíce hladké mouky
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Vepřový řízek žebrácký:
Z očištěné vepřové kýty nakrájíme řízky (2 na jednu porci), naklepeme je paličkou, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Řízky upečeme v horkém oleji po obou stranách dozlatova. Tvrdý sýr najemno nastrouháme a okurky nakrájíme na nudličky. Oba řízky z jedné strany potřeme hořčicí a jeden posypeme připravenou okurkou a druhý strouhaných sýrem.
Při podávání přelijeme výpekem a posypeme sekanou petrželovou natí. Podobně můžeme upravovat vepřové kotlety nebo placičky z mletého ochuceného a osoleného masa. Vepřový řízek žebrácký podáváme s brambory.
Fotky receptu Vepřový řízek žebrácký:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!