140 g hrubé mouky
| sůl
| 70 g tuku
| 1/4 l vody
| 3 vejce
| 150 g másla
| 3 vejce natvrdo
| 3 lžíce oleje
| 1 miska uzeného lososa
| 2 sterilované okurky
| 1 malá cibule
| losos a petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Větrníky s lososem:
Svařením vody se solí a tukem připravíme základ pro odpalované těsto. Do vařící tekutiny vsypeme hrubou mouku a mícháme, až se hmota nechytá stěn nádoby. Po prochladnutí vmícháme 1 vejce po druhém. Naplníme do sáčku a stříkáme na tukem vymazaný plech malé větrníčky. Zapečeme je v horké troubě a potom zvolna dopékáme. Prochladlé prořízneme a naplníme. Žloutky rozstrouháme a vyšleháme je s máslem a olejem do pěny. Pak do nich zašleháme jemně rozstrouhané bílky, rozsekaného lososa, rozstrouhanou okurku a najemno rozsekanou cibuli. Vše promícháme a plníme větrníčky. Okraj přizdobíme kouskem lososa a petrželkou, přiklopíme a podáváme.
Fotky receptu Větrníky s lososem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!