Použité suroviny receptu Vinná kobása se smetanou:
600 g vinné kobásy
| 250 g šlehačky
| 2 lžíce másla
| 750 g brambor
| trocha mléka
| 3 str. česneku
| sůl
| majoránka
| petrželka
Postup přípravy receptu Vinná kobása se smetanou:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Do pekáčku vložíme vinnou klobásu, zalijeme ji smetanou tak, aby byla ponořená a pečeme v předehřáté trobě při 200 °C, dokud se na povrchu neobjeví tuk z klobásy. Ještě do horkých brambor přidáme máslo a rozmačkáme na kaši. Přilijeme horké mléko podle potřeby a ušleháme bramborovou kaši. Přimícháme rozetřený česnek a majoránku a dochutíme solí. Klobásu rozdělíme na porce, obložíme bramborovou kaší a ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Vinná kobása se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!