6 lístků bílé želatiny
| 2 vejce
| 50 g cukru
| šťáva z 1 citronu
| 1/4 l sladkého červeného vína
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 balíček vanilkového cukru
| 25 g hořké čokolády
| meduňka na ozdobení
Postup přípravy receptu Vinný krém s čokoládou:
Želatinu namočíme do většího množství studené vody. Do mísy dáme vejce, cukr, citronovou šťávu a červené víno a v horké lázni ušleháme jemný krém. Želatinu vymačkáme, rozpustíme v malé nádobě na mírném ohni a přidáme do vinného krému. Směs uložíme do ledničky a necháme ji chladit do polotuha. Ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a přidáme ji k tuhnoucímu krému. Pak krém nalijeme do skleniček a dáme ještě na 30 minut chladit. Meduňkou ozdobíme, posypeme čokoládovou rýží.
Fotky receptu Vinný krém s čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!