Použité suroviny receptu Vinný zabaglione s ovocem:
4 žloutky
| 2-3 sáčky vanilinového cukru
| 150 ml suchého sektu
| pár kapek citronu nebo pomeranče
| čerstvé ovoce: lesní plody, jahody, ...
Postup přípravy receptu Vinný zabaglione s ovocem:
1. Opláchněte ovoce a narovnejte ho na talíře nebo do pohárů.
2. Žloutky a cukr v misce zalijte sektem a zakápněte citrusovou šťávou. Ve vodní lázni rychle šlehejte metličkou; vznikne pěna, která působením tepla houstne. Když se v ní po vytáhnutí metličky tvoří špičky, naaranžujte ji na ovoce tak, aby nepřekrývala nejhezčí kousky.
3. Servírujte okamžitě, aby krásný kyprý povrch neměl šanci klesnout.
Fotky receptu Vinný zabaglione s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!