Postup přípravy receptu Višňovo - jablečný džem se skořicí:
Na 5 sklenic po 200 ml. Višně omyjeme, zbavíme stopek, vypeckujeme a navážíme 600 g. Jablka omyjeme, oloupeme, vyřízneme jádřince, nakrájíme nadrobno a navážíme 400 g. Ovoce, skořici a kyselinu citronovou dáme do hrnce. Z naváženého cukru odebereme 2 polévkové lžíce, nejprve je smícháme s přípravkem Gelfix Klasik 1:1 a poté s ovocem. Vše přivedeme k varu. Jakmile se hmota vaří, přidáme zbývající cukr. Znovu přivedeme k varu za stálého míchání a va říme asi 5 minut. Poté sundáme z plotny. Pěnu sebereme a plníme do sklenic. Uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut na víčku.