Postup přípravy receptu Vláčná jablečná buchta:
Začněte předehřívat troubu na 180 stupňů C. Jablka na hrubém struhadle nastrouhejte do středně velké mísy. Přisypejte k nim odvážený cukr, promíchejte a nechte 10 min. odstát. Po této době by jablka měla pustit poměrně dost šťávy. Zatímco jablka odpočívají, připravte si nádobu na pečení. Stolním olejem nebo máslem za pomocí štětečku, mašlovačky, papírové kuchyňské útěrky nebo jen holé ruky vymažte dno i vnitřek stěny pekáčku. Nasypte do něj asi 3 lžíce hrube mouky a nakláněním do všech stran nechte mouku pokrýt vše,co bylo vymaštěno. Zbytek mouky vysypte.K jablkům, koupajícím se nyní ve vlastní šťávě, přidejte vejce a rozpuštěné, avšak nikoli horké máslo. Mouku smíchejte s kypřícím práškem a prosíjte k ostatním surovinám. Krátce obsah mísy promíchejte vařečkou, dokud se vše nespojí v těsto. Hotové těsto nalijte do pekáčku a stěrkou ho srovnejte do roviny. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 min. Buchta by měla být na povrchu příjemně zrůžovělá.