Použité suroviny receptu Výborné perníkové hromádky:
Těsto:
| 3 vejce
| 4 lžíce medu
| 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 1 lžíce citronové šťávy
| 50 g oloupaných mandlí
| 50 g lískových oříšků
| 100 g polohrubé mouky
| 1/2 lžíčky perníkového koření
| dle potřeby: tuk na vysypání alobalu nebo papíru na pečení
| Na ozdobu: čokoládová poleva a kandované ovoce
Postup přípravy receptu Výborné perníkové hromádky:
Vejce, med, tuk a citronovou šťávu dobře našleháme, přidáme opražené nahrubo podrcené mandle a oříšky, prosetou mouku a koření.
Dobře promíchanou hmotu klademe lžičkou na tukem vymazaný a moukou vysypaný alobal položený na plechu a upečeme dorůžova. Vychladlé hromádky přelijeme polevou a ozdobíme kandovaným ovocem.
Fotky receptu Výborné perníkové hromádky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!