Použité suroviny receptu Výborný zabíjačkový guláš:
6 kg vepř. plecka
| drcený kmín
| pepř
| sůl
| nové koření
| 2 l zabijačkového vývaru
| 1,5 kg cibule
| 150 g hladké mouky
| 500 g sádla
| brzlík
| játra
| mozeček
| podhrdlí
Postup přípravy receptu Výborný zabíjačkový guláš:
Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a pak ji orestujeme na sádle.
Nakrájíme maso na menší kousky (kromě mozečku, ten dáváme až na konec), mírně ho osolíme a pak přidáme k cibuli, dusíme cca 60 minut.
V této fázi maso dle chuti okořeníme novým kořením, drceným kmínem a pepřem, opět přisolíme.
Zalijeme horkou polévkou z masa na ovar (2 l), přidáme mozeček a opět dusíme do úplného změknutí masa.
Nakonec guláš zahustíme zaprášením hladké mouky přímo do guláše, chvíli provaříme.