Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Vývar s houbami:
600 g hřibovitých hub, nakrájených na plátky
| máslo nebo olivový olej na osmažení
| 1 cibule, nahrubo pokrájená
| 2 stroužky česneku
| 2-3 hřebíčky
| 1 bobkový list
| 2-3 snítky tymiánu
| sůl
| čerstvě mletý pepř
| zelená petrželka a krutony k podáván
Postup přípravy receptu Vývar s houbami:
Dvě třetiny hub osmažte v hrnci na másle nebo oleji. Přidejte cibuli, česnek, hřebíček, bobkový list a tymián a zalijte vodou tak, aby houby byly potopeny. Na velmi mírném plameni povařte 2 hodiny. Dávejte pozor, aby se voda příliš nevyvařila a je-li třeba, trochu dolijte. Vývar přeceďte, vsypte zbylé houby a odkryté 10-15 minut povařte, aby vývar ještě zesílí. Osolte a opepřete, podávejte s jemně sekanou petrželkou a krutony.
Fotky receptu Vývar s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!