Použité suroviny receptu Yakitori - grilované kuřecí špízy:
1 lžíce cukru
| 120 ml sojové omáčky
| 60 ml rýžového vína
| 120 ml Saké
| 300 g vykostěného kuřete
| 250 g kuřecích jater
| studená voda
| 1 cibule
| 20 dřevěných (nebo bambusových) špejlí
Postup přípravy receptu Yakitori - grilované kuřecí špízy:
Nejdříve si připravíme polevový sos: smícháme cukr, saké, rýžové víno a sojovou omáčku. Dáme vařit až se obsah zredukuje na 1 hrnek (asi 15 minut). Odložíme stranou.
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostky. Játra vložíme na 5 minut do studené vody. Vytáhneme a osušíme játra v papírovém ubrousku.
Očistíme cibuli a nakrájíme na měsíčky.
Navlečeme 5 kousků masa na každou špejli, prostřídáme s cibulí. Játra navlečeme zvlášť na špejli.
Krátce grilujeme a pak pomažeme uvařeným sosem z obou stran a dále grilujeme. Několikkrát opakujeme pomazání a obracení až jsou kuře i játra hotová.
Fotky receptu Yakitori - grilované kuřecí špízy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!