Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Zabijačkový guláš z krkovičky:
500 g vepřové krkovičky nebo plecka
| 300 g vepřového laloku
| 400 g vnitřností (ledviny, slezina, jazyk, játra, mozeček)
| 250 g nevykrveného masa
| 300 g cibule
| dle potřeby: sádlo na osmažení
| 30 g hladké mouky
| dle chuti: sůl a kmín
| dle chuti: sladká paprika a třený česnek
Postup přípravy receptu Zabijačkový guláš z krkovičky:
Maso z krkovičky (plecka) vykostíme a nakrájíme zhruba na dvoucentimetrové kostičky. Také další maso a droby mimo mozeček nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme do zlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a směs z vnitřností. Zaprášíme mletou paprikou a za občasného míchání a mírného podlévání teplou vodou dusíme do vysmahnutí na tuk. Pak osolíme, okořeníme, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a přidáme odblaněný mozeček a třený česnek. Podlijeme vývarem a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy a maso je měkké. Jako přílohu podáváme chléb, pečivo, knedlíky.
Fotky receptu Zabijačkový guláš z krkovičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!