Vložil: | Vikitorie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Zaječí divoká pečeně:
1 celý zajíc
| kousek špeku
| 200 g kořenové zeleniny/mrkev, celer, petržel/
| 5 dkg másla
| 300g cibule
| jalovec, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl
| citrónová šťáva i kůra
| trocha mletého hřebíčku a skořice, event. strouhaný perník
| trocha oleje
| trocha hl.mouky na zahuštění
Postup přípravy receptu Zaječí divoká pečeně:
Omytého zajíce odblaníme a prošpikujeme. Necháme odležet a mezitím si připravíme kořenovou zeleninu, kterou jemně nasekáme, nebo vydusíme a poté rozmixujeme, - přidáme veškeré koření, které nakonec vyjmeme, - není-li mleté. Do takto připravené zeleniny naložíme zajíce /může být maso i rozporcováno/ a necháme do druhého dne naložené.
Následující den maso dusit pod pokličkou do trouby.
Poté maso vyjmeme, omáčku zavaříme s moukou a trochou vody.
Můžeme na zavářku použít i smetanu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Fotky receptu Zaječí divoká pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!