Použité suroviny receptu Zaječí roláda v listovém těstě:
2 vykostěné filety ze zaječího hřbetu
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce citronové šťávy
| po 1/2 lžičce drhnutého tymiánu a rozmarýnu
| 40 g másla
| dle chuti: sůl a pepř
| 450 g mraženého listového těsta
| 250 g žampionů
| 2 lžíce sekaných pistácii nebo mandlí
| 2 lžíce sekané petrželky
| 30 ml brandy
Postup přípravy receptu Zaječí roláda v listovém těstě:
Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj směs oleje, citronové šťávy a bylinek. Přikryjeme a dáme na 24 hodin marinovat do chladničky. Poté maso vyjmeme, osušíme a prudce opečeme na rozehřátém přepuštěném másle. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozmrazíme podle návodu, vyválíme čtvercový plát a rozdělíme na dva díly. Očištěné žampiony nasekáme a smícháme s pistáciemi, sekanou petrželkou a brandy. Polovinu směsi rozdělíme na dva pláty těsta, na ně položíme filety a zakryjeme druhou polovinou směsi. Obě rolády pevně zavineme. Rolády potřeme rozšlehaným žloutkem, přeneseme na plech. Pečeme zhruba 35 min.
Fotky receptu Zaječí roláda v listovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!